فهرست ها

برگزاری نشست کتابخوان

به مناسبت روز مادر نشست کتابخانه ای با حضور بانوان در کتابخانه نبی اکرم(ص)پارسیان برگزار شد.

حلیمه روشن زاده کتابدارکتابخانه عمومی نبی اکرم (ص) پارسیان از برگزاری نشست کتابخوان توسط اعضای فعال به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر در کتابخانه خبر داد.

روشن زاده بیان کرد: در این نشست که با حضور اعضای فعال کتابخانه وبانوان علاقمند و مسئول کتابخانه برگزار گردید، 5 اثر معرفی گردید که در ادامه به آنها پرداخته شده است:

کتاب : زن در تاریخ اندیشه اسلامی نویسنده: فتیحه فتاحی زاده

معرفی کننده: ایران بحری

زن، نیمی از پیکره اجتماع انسانی است که رفتار، فرهنگ و اندیشه او در شکل گیری جامعه انسانی، نقشِ مهمی را ایفا می کند
مکتب ها و آیین های مختلف از روزگاران کهن تا به امروز، در این باره دیدگاه های مختلفی ارائه کرده اند. اثر حاضر، همه نگرگاه های تاریخی و دینی را درباره موضوع فوق در شش فصل، پژوهش کرده است. زن در گذرگاه تاریخ، نقش اسلام در احیای شخصیت زن، مبانی شخصیت زن از دیدگاه اسلام، تفاوت ها و تمایزها، علل تنزل شخصیت زن در جوامع اسلامی، تجلی شخصیت زن در تاریخ.

کتاب:داستان زنان قهرمان نویسنده: گروه تاریخ اسلام

معرفی کننده: حلیمه روشن زاده

در تاریخ حیات بخش اسلام همواره زنان نقش سازنده و عظیمی در وجوه مبارزات سیاسی اجتماعی داشته اند و علاوه بر این فرزندانی مجاهد و متقی و بزرگوار در دامان پرمهر خود تربیت کرده اند که هرکدام از این تربیت یافتگان گام موثری در جهت رشد فکری جامعه و توسعة نشر فرهنگ اسلامی برداشته و مکتب بزرگ نبوی را پایه گذاری نموده اند. بنابراین، زنان می توانند با به کارگیری درایت و همت و با تحصیل علم و دانش همانند مردان در تاریخ نمونه باشند. در کتاب حاضر، ضمن بیان نکاتی دربارة مقام زن از دیدگاه اسلام، به معرفی برخی از زنان عفیفه و نمونة جهان اسلام نظیر: سوده، خنسا، انسیه، غاتمه، جویدیه، حره، حوریه، ام ابان و... پرداخته شده و سرگذشت نامه ای کوتاه از هریک ارائه شده است.

کتاب: زنان در جامعه نویسنده: ئولین رید

معرفی کننده: مریم روشن زاده

کتاب ناب زنان در جامعه شامل سلسله نوشتارهایی از “الکساندر کولنتای“، ”فردریک انگلس“، “کلارا زتکین” و “ئولین رید” با ترجمه اصغر مهدی زادگان می باشد. کتاب زنان در جامعه اثری مهم در زمینه علم جامعه شناسی می باشد. زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند و حضور آنان در جامعه، به بهبود شرایط اجتماعی کمک شایانی خواهد کرد. این کتاب به بررسی نقش و اهمیت حضور زنان در جامعه می پردازد.

کتاب :زنان و تبعیض نویسنده: کینت فیگز

معرفی کننده :فاطمه دوست

مباحث این کتاب به موضوع تبعیض زنان در جوامع سرمایه داری اختصاص دارد نویسنده نتیجه می گیرد که به رغم تغییر در نگرش ها، زنان کماکان با تبعیض نهادینه شده ای در ساختار جامعه رو به رو هستند و هنوز به دلیل زن بودن جایگاه خود را پیدا نکرده اند. "نویسنده پس از بیان مباحث کلی در فصل اول، در فصل دوم نشان می دهد که زنان برای به دست آوردن ترفیع در ادارات دولتی باید دو برابر مردان کار کنند. در این فصل توجه خواننده به این موضوع معطوف می شود که زنان همواره در سطوح شغلی پایین تر نسبت به مردان قرار دارند. به علاوه این که زنان در محیط کار مورد مزاحمت های جنسی هم قرار می گیرند. در فصل سوم نویسنده به این مسئله اشاره دارد که در این کشورها زنی که می خواهد به ارتقای شغلی دست یابد باید مثل یک مرد رفتار کند. به علاوه به استثنای زنان اندکی که بقیه آنان قادر نیستند به سطوح بالای مدیریت دست یابند. در برخی از مشاغل مانند پزشکی چنانچه زنی ازدواج بکند و صاحب فرزندی شود تحت فشار و استرس های کاری قرار می گیرد. در فصل چهارم از مشکلات زنان باردار و مقررات سخت در مورد آنان سخن می گوید. اخراج از کار مجازاتی است که برای تعداد بسیاری از زنان باردار در نظر گرفته می شود. از طرف دیگر مشکل مهد کودک و هزینه های سنگین آن برای مادران شاغل وجود دارد. بی ثباتی وضع خانواده بالا بودن میزان طلاق و مشکلات مالی و فقر زنان سرپرست خانوار از موضوع های دیگری است که نویسنده به آن ها می پردازد. در فصل پنجم نویسنده اشاره می کند که در شرایط سخت کاری شمار زنان شاغل تمام وقت به نصف می رسد وی به طراز قابل توجهی تعداد زنانی که رسما مشغول به کارهای نیمه وقت هستند افرایش می یابد. نه تنها زنان به دلیل مادر شدن کمتر حقوق می گیرند، بلکه از ارتقای حقوقی که به سایر اعضای اداری پرداخت می شود محروم می شوند به علاوه این که شانسی برای ارتقا ندارند. این زنان بدون بهره گیری از حق زایمان، حق مرخصی استعلاجی، حق مقرری بیکاری یا حقوق کامل بازنشستگی، از منافع رفاهی دولت کمترین استفاده را می برند و در نتیجه برای تامین معاش خود به درآمد مرد متکی می شوند در فصل ششم نویسنده موضوع قوانین دستمزد برابر و تبعیض جنسی را مورد بررسی قرار می دهد و همچنین برابری حقوق زن و مرد را در دادگاه مطرح کرده و نشان می دهد که در مورد زنان احقاق حق در تمام مراحل و وجوه گوناگون آن تحقق نمی پذیرد. در فصل هفتم نویسنده پس از تعریف واژه فمینیسم به افسانه ی جنگ میان زن و مرد اشاره می کند و نشان می دهد که در جوامع سرمایه داری تعداد زنان تحت خشونت و ضرب و شتم، آنقدر زیاد است که برای گروه های امداد بانوان، امکان پذیرفتن آن ها در پناهگاه ها میسر نیست.

کتاب : دفاع از حقوق زن نویسنده: محمد حکیمی معرفی کننده: رویا بحری

نظریاتی که درباره زن، از سوی مکاتب گوناگون ارائه شده است، چون دیگر ره آوردهای فکر بشری، از افراط و تفریط بیرون نیست. مجموع تلاشهای علمی اندیشمندان در این زمینه ها، در عین حال که به حقایقی راه یافته، از زیاده روی یا کم انگاری دور نمانده است. از این رو، این موضوع درخور ژرفنگریهای گسترده و حقیقت جویانه است. موضوع زن، به عنوان بدنه ای از جامعه انسانی، بدان پایه قابل بررسی و ژرفنگری است که انسان شایسته شناخت و بررسی است. هر گونه تحلیل و بررسی حیات زن، منهای ویژگیهای صنفی و جنسی، تحلیل حیات انسان به شمار می آید. شناخت زن و منزلت و مقام او، در حقیقت شناخت انسان و کرامت اوست. این نیز تردیدناپذیر است، که شناخت انسانی نسبت به خود، معیار دیگر شناختهاست، و درک و دریافت انسانی از خود و محیط و جایگاهی که در آن قرار دارد، زمینه اصلی شناسایی دیگر پدیده هاست. به این جهت انسان به عنوان نخستین گام در شناختوری، به ضرورت باید به ژرفنگری و کاوشگری در خویشتن بپردازد، و از ژرفای بیکرانه هستی خویش، آگاهیهایی به دست آورد، و دست کم به شناختی نسبی برسد. بنابراین، مطالعه در احوال زن، و بررسی ابعادِ هستی این بخش از جامعه انسانی، گامی در راستای انسان شناسی عمومی است.

نشست کتابخوان

اخبار و اطلاعیه