نشست کتابخوان مدرسه ای
به منظور اشاعه فرهنگ کتابخوانی و نشست کتابخوان مدرسه ای در پارسیان برگزار شد.
نشست کتابخوان به همت حلیمه روشن زاده مسئول کتابخانه عمومی نبی اکرم(ص) با حضور در مدرسه رابتدایی پسرانه حاج علی حیدری دختر این شهرستان انجام شد.
در این نشست 4 نفر از دانش آموزان به معرفی کتابهای زیر پرداختند:
"برسد به دست معلم عزیزم/ نوشته ی سایمن جیمز/ ارائه توسط توفیق آریان
داستان دختر بچه کوچکیست که یک شب توی حوضِ حیاط خانهشان یک نهنگ پیدا میکند. بله یک نهنگ. یک نهنگ که جلوی چشمهای امیلی شروع میکند به بالا پایین رفتن و شیرجه زدن. آن هم درست در حوض کوچک حیاطشان. در اولین صفحههای کتاب تصویر امیلی چهار پنجساله دیده میشود که پای پنجره نشسته و به نهنگاش نگاه میکند و به سرش میزند تا از این اتفاق شگفتانگیز برای معلمش بنویسد.
" قصه های پند آموز کهن/ نوشته ی زینب علیزاده لوشابی/ ارائه توسط علی قاسمی"
مجموعه حاضر متشکل از داستان های آموزنده برگرفته از متون کهن پارسی استکه به همراه تصاویر زیبا و جذاب, پندها و آموزه های اخلاقی را در قالب قصه های زیبا به کودکان انتقال داده و زمینه رشد و بالندگی ذهنی آنان را فراهم می نماید.امروزه روانشناسان معتقدند داستان و قصه در رشد مغز کودکان و پرورش قوه تخیل آنها سهم بسزایی دارد.کودک از طریق قصه با محیط پیرامون خود بیشتر آشنا می شود.به هنگام رویارویی با نمونه های واقعی آن, می تواند رفتار و کنش مناسبی از خود نشان دهد.
کودک فقط از قصه پند نمی گیرد بلکه کلمات جدید می آموزد, با تجربه های دیگران آشنا می شودو از احساسات گذشتگان و هم نوعان خود آگاه می گردد.همچنین قدرت تمرکز و دقت او افزایش می یابد و به رشد عاطفی, اجتماعی, کلامی و ذهنی او منجر می شود.مجموعه حاضر نیز با همین هدفدر بازآفرینی این مجموعه از کتاب های کلیله و دمنه, جوامع الحکایات ,بوستان و گلستان مرزبان نامه و… استفاده شده, تا کودکان ایرانی علاوه بر پندآموزیو آموختن راه و رسم زندگی با میراث گرانبهای گذشتگان خود نیز آشنا شوند.
"ضرب المثل ها و قصه هایش/ نوشته ی امیر علم/ ارائه توسط محمد امین هنرمند"
در روزگاری که تمام نمادهای فرهنگی دریک لوح فشرده و یا یک وسیله دیجیتالی کوچک خلاصه شده و به خورد نوجوان و جوانانامروز داده میشود، تلاشی لازم است تا حتی به کوتاهی خواندن حکایتی، قصه کوتاهی و یا حتی ضرب المثل از یادرفتهای به گذشته برگردیم. به روزگارانی که مردمان ما بر سر عهد خود تا پای جان میایستادند. و یا در ازای مویی خرد سرمایهایکلان به هم قرض میدادند. به روزگاریکه سیر از گرسنه خبر داشت. و پهلوانی از قهرمانی مهمتر بود. کتاب حاضر تلاشی کوچک برای نشان دادن و شناساندن فرهنگ و زبان ایرانی و فارسی به نوجوانان این مرز و بوم میباشد.
" قصه های شیرین شب/ نوشته ی نسرین امینی/ ارائه توسط محمدحسین صمدی"
کتاب حاضر، مشتمل بر چند داستان کوتاه فارسی است که اغلب اقتباسی از آثاری ارزشمند مانند: گلستان سعدی، کلیلهودمنه، مثنوی مولوی، نظامی، سنایی و ... هستند. «امیرمنصور سامانی»، «جهانگرد»، «دوستان همدل»، «دوستی موش و گربه»، «زاهد و دو نفر دیگر»، «زاهد و موش زیرک»، «دشمنی جغد و زاغ»، «داروی شیر» و ... عناوین داستانهای این کتاب هستند. در داستان «چه کسی بخشنده تر است؟» میخوانیم: «فرماندهی در کشور یمن، که به بخشندگی شهرت داشت. جشنی برپا کرد و در آن مجلس از حاتم طائی و بخشندگی آن سخن به میان آمد. پادشاه تصمیم به کشتن حاتم طائی گرفت. مردی برای کشتن حاتم طائی مأمور شد. او در پی حاتم طائی میهمان جوانی شد و به خانه اش رفت.»